Υλικά

  • 400 γραμμάρια κριθαράκι μέτριο
  • 12-16 γαρίδες
  • 200 γραμμάρια μαραθόριζα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • 100 γραμμάρια τομάτα
  • 300 γραμμάρια τομάτα πουρέ
  • 40 γραμμάτια ούζο
  • 2 τεμάχια αστεροειδή γλυκάνισο
  • 80 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 500 γραμμάρια ζωμό λαχανικών ή νερό
  • Προαιρετικά ανθότυρο ή τυρί της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας κεφάλι και ουρά και τις σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο, σβήνουμε με το ούζο.
  2. Αφαιρούμε τις γαρίδες από την κατσαρόλα. Βάζουμε το άλλο μισό λάδι, το κρεμμύδι ξερό και τη μαραθόριζα ψιλοκομμένα και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  3. Προσθέτουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο, το χυμό τομάτας και βράζουμε για 8′, προσθέτουμε το ζωμό και όταν πάρει βράσει το κριθαράκι. Στη συνέχεια 5 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το κριθαράκι την τομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις γαρίδες. Σερβίρουμε προαιρετικά με τυρί.