Υλικά
- 400 γραμμάρια κριθαράκι μέτριο
- 12-16 γαρίδες
- 200 γραμμάρια μαραθόριζα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 κρεμμύδι φρέσκο
- 100 γραμμάρια τομάτα
- 300 γραμμάρια τομάτα πουρέ
- 40 γραμμάτια ούζο
- 2 τεμάχια αστεροειδή γλυκάνισο
- 80 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 500 γραμμάρια ζωμό λαχανικών ή νερό
- Προαιρετικά ανθότυρο ή τυρί της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας κεφάλι και ουρά και τις σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο, σβήνουμε με το ούζο.
- Αφαιρούμε τις γαρίδες από την κατσαρόλα. Βάζουμε το άλλο μισό λάδι, το κρεμμύδι ξερό και τη μαραθόριζα ψιλοκομμένα και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
- Προσθέτουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο, το χυμό τομάτας και βράζουμε για 8′, προσθέτουμε το ζωμό και όταν πάρει βράσει το κριθαράκι. Στη συνέχεια 5 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το κριθαράκι την τομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις γαρίδες. Σερβίρουμε προαιρετικά με τυρί.