Υλικά

  • Για 4-6 άτομα
  • Για τις τηγανίτες
  • -1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • -3 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • -1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • -1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • -1 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • -1 αυγό
  • -3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • Για τη κομπόστα μήλο
  • -Απο μισό λεμόνι τον χυμό του
  • -1 κούπα ζάχαρη
  • -1 ξυλάκι κανέλας
  • -1 κιλό μήλα
  • -2 κούπες νερό

sidagi.gr
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής

Για τις τηγανίτες

Σε ένα κόσκινο ρίχνουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη και τα κοσκινίζουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη, στη μέση ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το γάλα. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφος χυλός. Αφήνουμε για 5 λεπτά το μείγμα να ξεκουραστεί και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγες σταγόνες από λάδι.

Με μια κούπα βάζουμε το μείγμα μας στο τηγάνι και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 3 λεπτά σε μέτρια εστία μέχρι να βγουν φουσκάλες στη μέση της τηγανίτας, τότε γυρνάμε από την ανάποδη και αφήνουμε για 2 λεπτά σε μέτρια εστία. Της σερβίρουμε με ένα κομμάτι βούτυρο στη κορυφή και μέλι.

Για τη κομπόστα μήλο

Ξεφλουδίστε τα μήλα και αφαιρέστε τα κουκούτσια και τα πλένετε. Στη συνέχεια στα 2 και έπειτα στα τέσσερα και τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού.

Έπειτα σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτετε τη ζάχαρη, τα μήλα και την κανέλα. Αφήστε τα να σιγοβράσουν για ένα τέταρτο περίπου.

Εάν μετά από το βράσιμο το σιρόπι φαίνεται ακόμα αραιό, αφαιρείτε τα μήλα με μια τρυπητή κουτάλα και αφήνετε το σιρόπι να βράσει για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δέσει.

Στη συνέχεια θα περιχύσετε με το σιρόπι τα μήλα σας και μόλις κρυώσει λίγο την αποθηκεύετε σε αποστειρωμένο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και είναι έτοιμη να καταναλωθεί.