Υλικά
- Για 2 άτομα
- -2 αυγά
- -Ξύδι
- -Αλάτι
- -2 φέτες ψωμί για τοστ ή καρβέλι
- -1/2 κούπα λιωμμένο βούτυρο
- -1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη ή τυρί τριμμένο
- -2-3 κλωναράκια δυόσμου για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Γεμίζουμε ένα τηγάνι με νερό, μέχρι τη μέση περίπου και προσθέτουμε λίγο ξύδι και λίγο αλάτι και το αφήνουμε να βράσει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε το νερό να μη κοχλάζει αλλά να σιγοβράζει. Σπάμε το αβγό σε ένα μπολ. και το ρίχνουμε αργά και με προσοχή μέσα στο νερό. Δεν το κουνάμε ή το πειράζουμε μέχρι να γίνει. Βγάζουμε το αυγό με τρυπητό κουτάλι.
Στη συνέχεια κόβουμε από δύο φέτες ψωμί και τις αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο από τις δυο πλευρές. Σε ζεστό τηγάνι βάζουμε τις φέτες και ζεσταίνουμε για 2 -3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τέλος πασπαλίζουμε τις φέτες με το τυρί τριμμένο και σερβίρουμε τα αυγά ποσέ και από λίγα κλωναράκια δυόσμου.