Υλικά

sidagi.gr

Υλικά

Για 4-6 άτομα

200 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κύβους
½ φλιτζάνι τσαγιού ελιές ψιλοκομμένες
6 ντομάτες ώριμες
2 κουταλιές της σούπας βασιλικός ψιλοκομένος
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
½ ματσάκι γλιστρίδα
400 γραμμάρια πέννες
200 γραμμάρια αρακάς κονσέρβα τουρσί
2 κουταλιές της σούπας χυμός φρέσκιας ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
4 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
400 γραμμάρια ζυμαρικά φαρφάλε
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με λίγο αλάτι. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα τις πέννες και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν. Τις αφήνουμε να βράσουν για 6 με 8 λεπτά. Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και ρίχνουμε από πάνω κρύο νερό.

Τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Πλένουμε τις ντομάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε καρέ.

Βάζουμε τις πέννες σε μια βαθιά σαλατιέρα και ρίχνουμε από πάνω τις ντομάτες, του κύβους φέτας,2 κουταλιές της σούπας κάππαρη και τα φύλλα γλιστρίδας.

Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας χτυπάμε στο μπλέντερ μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας χυμό φρέσκιας ντομάτας, το σκόρδο και το μπαλσμάμικο.

Αφού ρίξουμε αλατοπίπερο, τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
Ρίχνουμε το ντρέσινγκ πάνω από τις πένες με τον αρακά και ανακατεύουμε.

Aπαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά