Υλικά
- Για 6-8 άτομα
- Λιγο μαϊντανό
- 1 κανελα
- 3 σκελιδες σκορδο
- 1 μεγαλο κρεμμυδι
- 1-2 κοκκινες ή πρασινες πιπεριες
- Μισο ποτηρι λευκο κρασι
- Μισο ποτηρι ελαιολαδο
- Ριγανη
- Αλατι
- Πιπέρι
- 1 μπρόκολο ψιλοκομμένο
- 1 κουτι κανελονια άβραστα
- 450 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κονσερβα ντοματακι
- Λιγα κιτρινα τυρια
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε σε λίγο λάδι το κιμά με 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες. Ρίχνουμε τις 2 κόκκινες πιπεριές μέσα, σοτάρουμε και σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί.
Προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι, τριμμένο 1 ξυλάκι κανέλα, ρίγανη, μαϊντανό ψιλοκομμένο και ρίχνουμε το μισό ντοματακι μέσα.
Ανακατεύουμε λίγο σε χαμηλή φωτιά ώστε να μην έχει πολλά υγρά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι, την πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη και το σκόρδο. Σοτάρουμε, ρίχνουμε το ντοματακι, το μπρόκολο, το άλλο μισό αλατοπίπερο, λίγο ζάχαρη και μισό ποτήρι νερό να πάρει λίγο βράση
Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος ρίχνουμε μια μέσα και 1 χούφτα κίτρινα τυριά και ανακατεύουμε .
Αφού κρυώσει ο κιμάς τότε παίρνουμε τα κανελόνια και τα γεμίζουμε με ένα κουταλάκι καλά ή με μια σακούλα κορνέ, τα στρώνουμε στο πυρέξ όλα και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα και στο φούρνο σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Μετά βγάζουμε ρίχνουμε λίγα κίτρινα τυριά και στο φούρνο για 10 λεπτά.