Υλικά
- Για 4-6 άτομα
- Μισό λίτρο γάλα
- Μισό κιλό κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 4 φύλλα ζελατίνης
- 250 γραμμάρια μάνγκο θρυμματισμένο στο μπλέντερ
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- Μία βανίλια κάψουλα
- 100 γραμμάρια λικέρ amaretto
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί με τον θρυμματισμένο μάνγκο, εκτός από τα φύλλα ζελατίνας και τοποθετούμε στη φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να βράσουν. Αποσύρουμε, μεταφέρουμε το μείγμα περιεχόμενο σε άλλο σκεύος και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας.
Ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα γάλακτος να κρυώσει. Τοποθετούμε το σκεύος της κρέμας γάλακτος μέσα σε άλλο με παγάκια για να παγώσει γρηγορότερα και να αποκτήσει το γλυκό καλύτερη υφή. Βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά