Υλικά
- Για 2-4 άτομα
- 3 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι κατεψυγμένο
- 2 αβοκάντοαποφλοιωμένα χωρίς κουκούτσια και κομμένο σε κύβους
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά, με σπόρους και κομμένη σε κύβους
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
- ¼ φλιτζάνι τσαγιού ξίδι από κόκκινο κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ¼ φλιτζανιού φρέσκο χυμό λάιμ
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετήστε το καλαμπόκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό μέχρι να καλυφθεί και αφήνουμε να πάρει βράση.
Μαγειρεύουμε το καλαμπόκι για περίπου 5 λεπτά. Στραγγίζετε και ρίχνετε από πάνω κρύο νερό.
Τοποθετήστε το καλαμπόκι σε ένα μέτριο μπολ. Ανακατέψτε το αβοκάντο, κρεμμύδι, πιπεριά και το σκόρδο.
Προσθέστε το κύμινο, το κόκκινο πιπέρι, και ρίγανη. Ανακατέψτε το ξύδι, το ελαιόλαδο και χυμό λάιμ.