Υλικά
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα και σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το ζεστό γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Αναμειγνύουμε τα δύο μείγματα που φτιάξαμε και χτυπάμε καλά.
Λαδώνουμε τη βαφλιέρα με το λάδι σε σπρέυ για να μην κολλήσει το μείγμα.
Βάζουμε ένα μικρό φλιτζανάκι του τελικού μίγματος στη βαφλιέρα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η βάφλα.
Σερβίρουμε τις βάφλες με μέλι και μύρτιλλα.
Υλικά
Για 2-4 άτομα
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι ζεστό γάλα
4 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/3 φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο
1 κουταλιές του γλυκού βανίλια
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας άσπρη ζάχαρη
1 συσκευασία λάδι σε σπρέυ
Μέλι
400 γραμμάρια μύρτιλλα καλά πλυμένα