Υλικά

  • Για 2-4 άτομα
  • 300 γραμμάρια κουβερτούρα λευκής σοκολάτας
  • 200 γραμμάρια βούτυρο Κερκύρας
  • 7 αυγά ξεχωριστά ασπράδιακρόκοι
  • 25 γραμμάρια ρούμι
  • Βανίλια

sidagi.gr



Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής

Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και όταν το κατεβάσουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, να λιώσει κι αυτή. Ανακατεύουμε συνεχώς.

Ρίχνουμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών να χτυπηθούν σε μαρέγκα. Αφού γίνει σφιχτή η μαρέγκα, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε σιγά- σιγά τους κρόκους αυγού. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε σιγά- σιγά με μια σπάτουλα.

Αφήνουμε την μους στο ψυγείο για μισή ώρα πριν το σερβίρισμα και είναι έτοιμη. Για το σερβίρισμα προτιμήστε αεροστεγώς μικρά βαζάκια, βάζετε στο πάτο γλυκό του κουταλιού της προτίμησης σας και από πάνω ρίχνετε τη μους ομοιόμορφα με ένα κορνέ και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!