Υλικά
- Για τη σάλτσα ντομάτας και τα μακαρόνια
- 1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
- 75 γραμμάρια βούτυρο
- 60 γραμμάρια αλεύρι
- 1/2 κουταλιά του γλυκού πολτός ντομάτας
- 1 ποτήρι του κρασιού κρασί Μαυροδάφνη ή Μαδέρα
- 4-5 φλιτζάνια ζωμός κρέατος εμπορίου
- Αλάτι- πιπέρι
- 1 καρότο τριμμένο στο λεπτό μέρος του τρίφτη
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
- 1 φύλο δάφνης για άρωμα
- Για τα κοτόπουλα πανέ
- 4 φιλέτα κοτόπουλο
- 2 αυγά
- 1 πακέτο φρυγανιά τριμμένη
- Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα ντομάτας και τα μακαρόνια
Βάζουμε το ζωμό κρέατος να κάψει (όχι να βράσει) και το διατηρούμε ζεστό.
Σε ανοιχτή κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε λίγο- λίγο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, να διαλυθεί τελείως το αλεύρι.
Εξακολουθούμε να ανακατεύουμε πάνω σε σιγανή φωτιά επί 10 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρώμα (προς το ανοιχτό καφέ). Προσθέτουμε τότε το κρασί, τη ντομάτα, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι.
Το αφήνουμε στη φωτιά 15-20 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει,οπότε και είναι έτοιμο.
Συγχρόνως, βράζετε τα μακαρόνια για 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε και τα βουτυρώνετε για να μην κολλήσουν.
Σερβίρετε τα μακαρόνια σε βαθιά πιάτα με τριμμένο τυρί, τη σάλτσα από πάνω και συνοδεύοντας με το κοτόπουλο πανέ.
Για τα κοτόπουλα πανέ
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα περνάμε από τα αυγά που έχουμε χτυπήσει και στα οποία έχουμε προσθέσει τη μουστάρδα. Στη συνέχεια, τα περνάμε από το αλεύρι και τέλος τη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 3 λεπτά από κάθε πλευρά και κρατάμε στην άκρη.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε τη μισή ποσότητα σάλτσα ντομάτας στον πάτο του ταψιού βάζουμε από πάνω τα 4 κοτόπουλα, ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και τελειώνουμε με την παρμεζάνα.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις για 35 λεπτά.