Υλικά
Υλικά για 4-6 άτομα
Για το γλυκό
1 συσκευασία φύλλο για κανταΐφι
2 ροδάκινα κομμένα σε κύβους
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος
30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
300 γραμμάρια τυρί κρέμα
Για το σιρόπι
2 1/2 κούπες ζάχαρη
450 γραμμάρια νερό ή 2 φλιτζάνια τσαγιού
φλούδα από 1 πορτοκάλι
χυμό από 1/2 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα
2 καρφάκια γαρύφαλλο
Εκτέλεση
Για το γλυκό
Παίρνουμε το φύλλο από το κανταΐφι και το ξάνουμε να ανοίξει. Παίρνουμε μια – μια χούφτα από το κανταΐφι και το τοποθετούμε μέσα στις θέσεις για cup cakes φόρμας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, 10 λεπτά μέχρι να γίνει χρυσαφί το χρώμα.
Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενωθεί η κρέμα μας.
Όταν οι φωλιές μας είναι έτοιμες βάζουμε με μια κουταλιά της σούπας σιρόπι σε κάθε φωλιά και επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με την κρέμα που φτιάξαμε. Τέλος γαρνίρουμε με κομματάκια από το ροδάκινο.
Για το σιρόπι
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά του σιροπιού μαζί και προσθέτουμε και το ξυλάκι της βανίλιας. Τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το κλωναράκι και τις φλούδες πορτοκαλιού και περιχύνουμε την καρυδόπιτα.
Διατηρείται στο ψυγείο καλυμμένη. Στολίζουμε κάθε κομμάτι με λίγη φλούδα πορτοκαλιού και ένα ολόκληρο καρύδι.