Υλικά
- 1/2 κιλό μανιτάρια πορτομπέλο
- 1/4 κιλού κρέμα γάλακτος
- 1/4 κιλού φρέσκο γάλα
- 8 φέτες ζαμπόν σε μικρά καρέ
- 8 φέτες μπέικον κομμένες σε κομμάτια
- Αλάτι
- 2 πακέτα στριφτά βίδες μακαρόνια
- 1/2-3/4 κιλού τυρί μοτσαρέλα τριμμένη
- 1/2 κιλό τυρί κίτρινο αλμυρό (σαγανάκι ή ρεγκάτο)
- 1/2 κιλό μανιτάρια άσπρα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια για 7 λεπτά να είναι αλντέντε και τα σουρώνουμε. Σε ένα μεγάλο ταψί 40 εκ. στρώνουμε λίγη μοτσαρέλα και λίγο σαγανάκι, λίγα μανιτάρια και λίγα αλλαντικά και από πάνω βάζουμε μια στρώση σχετικά λεπτή μακαρόνια.
Πάνω τους ρίχνουμε το μεγαλύτερο μέρος των τυριών, των αλλαντικών και των μανιταριών. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια και καλύπτουμε με τα τυριά, αλλαντικά και μανιτάρια που μας έχουν μείνει.
Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος ανακατεμένη με το γάλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά και σερβίρουμε.