Υλικά
- ½ ζύμη για φύλλο κρούστας εμπορίου
- 100 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα
- 1 κολοκύθα βάρους περίπου 1 κιλό
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ξερό δυόσμο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- κανέλα
- μπαχάρι τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο αλεύρι για να διευκολύνουμε το ζύμωμα
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Κόβουμε την κολοκύθα και κρατάμε τη μισή. Ξεφλουδίζουμε την κολοκύθα και αφαιρούμε τους σπόρους και τις ίνες.
Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κολοκύθα, να βράσει.
Μόλις βράζει, τη βγάζουμε και την αλέθουμε στο μπλέντερ ώστε να γίνει πουρές.
Τρίβουμε την κεφαλογραβιέρα.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το τρίβουμε στον τρίφτη.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε σε ένα μπολ τον πουρέ της κολοκύθας.
Στο ίδιο μπολ ρίχνουμε λίγη κανέλα και τριμμένο μπαχάρι.
Αμέσως μετά τον τριμμένο ξερό δυόσμο και λίγο τριμμένο κρεμμύδι.
Αλατοποιπερώνουμε τον πουρέ και ανακατεύουμε.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τον πουρέ και τον σοτάρουμε.
Ρίχνουμε στο τηγάνι την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και την ανακατεύουμε με τον πουρέ.
Μόλις ενσωματωθεί το τυρί, αφήνουμε τον πουρέ στην άκρη για λίγο.
Αλευρώνουμε μια επιφάνεια στον πάγκο της κουζίνας.
Κόβουμε λίγη από τη ζύμη και με τη βοήθεια ενός πλάστη, φτιάχνουμε μικρές πιτούλες.
Σε κάθε ατομικό πιτάκι, βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση με το πουρέ κολοκύθας.
Απλώνουμε το πιτάκι και πασπαλίζουμε με την τριμμένη κεφαλογραβιέρα που έχει περισσέψει.
Κλείνουμε το κάθε πιτάκι και το σφραγίζουμε για να μην ανοίξει.
Τα βάζουμε να ψηθούν για 20 λεπτά περίπου, διαπιστώνουμε ότι είναι έτοιμα μόλις πάρουν χρώμα.