Υλικά
Υλικά για 2-4 άτομα
1 μέτρια πατάτα βρασμένη και κομμένη σε 5-6 ροδέλες
4 αυγά χτυπημένα
45 ml γλυκό λευκό κρασί
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κουταλιά της σούπας τρίμμα αυγοτάραχου
30 ml ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει. Βράζουμε την πατάτα για 15 λεπτά και μόλις κρυώσει λίγο, την κόβουμε σε ροδέλες.
Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Όταν απορροφηθούν τα υγρά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και απλώνουμε μέσα στο σκεύος τις ροδέλες πατάτας δημιουργώντας μια στρώση.
Αφήνουμε τις πατάτες να σοταριστούν ελαφρώς για 1-2 λεπτά.
Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κρατάμε το πράσινο μέρος. Το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
Βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τα χτυπημένα αυγά μέσα στο τηγάνι μαζί με τις πατάτες.
Σε 3-4 λεπτά, η ομελέτα, θα αρχίσει να πήζει, τότε τη γυρίζουμε και ρίχνουμε το αυγοτάραχο.
Την αφήνουμε να ψηθεί για 2 λεπτά ακόμη από την άλλη πλευρά. Σερβίρουμε την ομελέτα γαρνίροντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά