Υλικά
- 1 πακέτο ζύμη σφολιάτας, 2 φύλλα
- 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα ή βατόμουρο
- 100 γραμμάρια αμύγδαλόψιχα τριμμένη για πασπάλισμα
- 500 γραμμάρια κόκκινα φρούτα (βατόμουρα ή φράουλες), πλυμένα καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- λίγη κανέλα
Εκτέλεση
Κόβετε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 6 τετράγωνα κομματάκια και διπλώνετε τις τέσσερις πλευρές προς τα μέσα, ώστε να δημιουργηθούν θήκες.
Τοποθετείτε τις θήκες στο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Τρυπάτε τις σφολιάτες στο κέντρο με ένα πιρούνι και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν στις άκρες. Συνεχίζετε το ψήσιμο άλλα 10 λεπτά περίπου.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αλείφουμε με τη μισή μαρμελάδα, πασπαλίζουμε με τα μισά αμύγδαλα και τα γαρνίρουμε με τα φρούτα.
Σ’ ένα μπρίκι αραιώνουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα με λίγο νερό και τη ζεσταίνουμε. Έπειτα αλείφουμε τα φρούτα από πάνω για να γυαλίσουν.