Υλικά
Υλικά για 6-8 άτομα
1 ½ πακέτο μπισκότα τζίντζερ
120 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
400 γραμμάρια τυρί κρέμα
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 ζελέ λεμόνι
50 γραμμάρια αμύγδαλα
1 μαρμελάδα λεμόνι
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τα στρώνουμε σε φόρμα 28 εκατοστών, με στεφάνι ή τσέρκι ρυθμιζόμενο.
Ανάβουμε για λίγο το φούρνο και ψήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Χτυπάμε την κρέμα τυρί με την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
Διαλύουμε το ζελέ λεμόνι σε 1 φλιτζάνι του καφέ βραστό νερό. Αφού κρυώσει ενσωματώνουμε στα χτυπημένα υλικά το ζελέ και ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Κατόπιν ρίχνουμε μαρμελάδα λεμόνι από πάνω και σερβίρουμε το γλυκό παγωμένο.
Μια καλή ιδέα, είναι να χρησιμοποιήστε ξύσμα από ένα λεμόνι μέσα στην κρέμα τυριού. Δίνει πλούσια γεύση.