Υλικά
- 3 πλευρές από φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
- 2 κουταλιές μουστάρδα με σπόρια
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- 25 γραμμάρια φιλέτο αμύγδαλο
- αλάτι
- πιπέρι
- 400 γραμμάρια πέννες
- 300 γραμμάρια μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό και βράζουμε τις πέννες για 8 λεπτά. Στη συνέχεια, 4 λεπτά πριν στραγγίσουμε τις πέννες, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το μπρόκολο.
Ταυτόχρονα ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 10 λεπτά ενώ το έχουμε αλατοπιπερώσει.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Αφού βγάλει το άρωμα του το σκόρδο ρίχνουμε το χυμό με τη μουστάρδα και ανακινούμε το τηγάνι να πάει παντού το μείγμα μας.
Κατόπιν στραγγίζουμε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο κρατώντας τρεις κουταλιές από το νερό. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο στο τηγάνι, το νερό ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τα αμύγδαλα.