Υλικά
- 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
- Ρούμι
- Φυστίκια αιγίνης
- 250 γραμμάρια (χαλβάς με ταχίνι) με φυστίκι αιγίνης
- 220 γραμμάρια δαμάσκηνα (αποξηραμένα)
Εκτέλεση
Μουσκέψτε τα δαμάσκηνα στο ρούμι. Βάλτε το χαλβά στο μπλέντερ του μίξερ και χτυπήστε τον μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
Κόψτε τα δαμάσκηνα σε κομματάκια αφαιρώντας τα κουκούτσια, βάλτε τα στο μπλέντερ του μίξερ με μία κουταλιά ρούμι και χτυπήστε χωρίς όμως να λιώσουν.
Σε ένα μπολ βάλτε τον χαλβά, τα δαμάσκηνα και ανακατέψτε το μείγμα με ένα πιρούνι. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και προσθέστε τη στο μείγμα ανακατεύοντας με ένα πιρούνι. Βάλτε το μπολ στο ψυγείο.
Σερβίρετε την κρέμα δροσερή πασπαλίζοντας με τριμμένο φυστίκι αιγίνης.