Υλικά
Υλικά για 4-6 άτομα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, με αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
300 γραμμάρια τυρί χαλούμι
Για τη σάλτσα
1 κουταλιά του γλυκού σπόροι μουστάρδας
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κολίανδρου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
χυμός και ξύσμα από 1 λάιμ
1 κουταλιά της σούπας ξίδι λευκού κρασιού
1⁄2 κουταλιά της σούπας κάππαρη στραγγισμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Για το σερβίρισμα
κλαράκια κολίανδρου
Εκτέλεση
Με λίγο απορροφητικό χαρτί κουζίνας σκουπίζετε το χαλούμι. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε το σε 8 φέτες, μαζί με τις άκρες. Κατόπιν αλευρώστε τα. Ετοιμάστε τη σάλτσα χτυπώντας όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μικρό μπολ.
Όταν θα σερβίρετε το χαλούμι, θερμάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αφού το λάδι είναι πολύ ζεστό βάζετε το τυρί στο τηγάνι – η κάθε πλευρά θέλει 1 λεπτό για να μαγειρευτεί, ώστε μέχρι να βάλετε και το τελευταίο κομμάτι, είναι ώρα να γυρίστε το πρώτο. Πρέπει να ροδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές.
Σερβίρετε τα σε ζεστά πιάτα, περιχύστε από πάνω τη σάλτσα και γαρνίρετε με κλαράκια κολίανδρου. Συνοδεύεται με ελαφρώς ψημένη αραβική πίτα.