Υλικά
- 2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
- 1 μπολάκι φιστίκια αιγίνης (ανάλατα και άψητα)
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα μανιτάρια
- άσπρο πιπέρι
- κανέλα
- αλάτι
- 300 γραμμάρια αρνίσιο κιμά
- 2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
Στο πάγκο της κουζίνας απλώνετε μία μεμβράνη. Έπειτα στρώνετε δύο κουταλιές της σούπας αρνίσιο κιμά. Με το χέρι σας απλώνετε τον κιμά δίνοντας στρογγυλό σχήμα. Επαναλαμβάνετε απλώνοντας σε μία δεύτερη μεμβράνη άλλες δύο κουταλιές κιμά.
Πάνω στον πρώτο «δίσκο» από κιμά βάζετε μία κουταλιά πιπεριά κόκκινη και την απλώνετε, μία κουταλιά πιπεριά πράσινη, μία κουταλιά μανιτάρια και μία κουταλιά φιστίκια. Αλατίζετε, ρίχνετε μία πρέζα κανέλα και το άσπρο πιπέρι.
Παίρνετε τον δεύτερο δίσκο του κιμά, με τη βοήθεια της μεμβράνης και τον εφαρμόζετε πάνω στον πρώτο που τον έχετε ήδη σκεπάσει με τη γέμιση. Με τα χέρια σας πιέζετε ελαφρά τους δύο δίσκους να ενωθούν στις άκρες γυρίζοντας τους τριγύρω.
Αποσύρετε τις μεμβράνες και τοποθετείτε το κεμπάπ πάνω σε σχάρα. Ψήνετε -κατά προτίμηση στα κάρβουνα- και από τις δύο πλευρές. Σερβίρεται με αραβική πίτα.