Υλικά

sidagi.gr

Υλικά για 4-6 άτομα

φιλέτα αντζούγιας
1 μικρό μοσχαρίσιο κεφαλάκι
1 μεγάλο κρεμμύδια,
μερικές ρίζες σέλινου και μαϊντανού
1 φύλλα δάφνης
αλάτι-πιπέρι, ξίδι
1/2kg ντομάτες, ελιές


Εκτέλεση

Αρχικά παίρνουμε το κεφάλι και το γδέρνουμε, το αφήνουμε αρκετή ώρα μέσα σε άφθονο κρύο νερό, να ξεπλυθεί καλά.

Το βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό, τόσο όσο να το σκεπάσει. Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τις ρίζες σέλινου και μαϊντανού, τη δάφνη, αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράζει. Το βγάζουμε σε πιατέλα.

Αφού βράσουμε τη μοσχαροκεφαλή, τη βγάζουμε από την κατσαρόλα, την ξεκοκαλίζουμε και κόβουμε όλα τα ψαχνά της σε πολύ μικρά κομμάτια.

Καβουρδίζουμε ελαφρά σε άλλη κατσαρόλα με λάδι και βούτυρο δύο κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες και τα σβήνουμε με ξίδι.

Προσθέτουμε μισό κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες, δυναμώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να βράσει και να πυκνωθεί η σάλτσα.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε μερικές ελιές ξεκουκουτσιασμένες και λίγα ψιλοκομμένα φιλετάκια αντζούγια, ρίχνουμε μέσα και τα κομμένα ψαχνά του κεφαλιού, σβήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις όλα μαζί και σερβίρουμε.