Υλικά
Αφαιρείτε το κέλυφος, το κεφάλι και τις ουρίτσες από τις περισσότερες γαρίδες και αφήνετε μερικές ολόκληρες, για να είναι το πιάτο σας πιο ελκυστικό. Στις γαρίδες που αφήνετε ολόκληρες χαράζετε τη ράχη και αφαιρείτε το μαύρο νευράκι. Το ίδιο κάνετε και με τις γαρίδες που έχετε καθαρίσει.
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι, ρίχνετε μέσα το σκόρδο και τηγανίζετε, ώσπου να αρωματιστεί το λάδι, χωρίς να το αφήσετε να μαυρίσει.
Προσθέτετε το κύμινο, το τζίντζερ, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και ανακατεύετε. Προσθέτετε τις γαρίδες και τηγανίζετε γρήγορα ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν απαλό ροζ χρώμα.
Ρίχνετε τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και ζεσταίνετε το φαγητό για 1 λεπτό περίπου.
Τοποθετείτε τις γαρίδες με τους χυμούς τους σε πιατέλα, γαρνίρετε με φετούλες λεμονιού και σερβίρετε!
Υλικά
Για 2-4 άτομα
½ κιλό γαρίδες μεγάλες με το κέλυφος
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο σε σκόνη
½ κουταλιάς του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
¼ κουταλιάς του γλυκού πιπέρι καγιέν
Φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
Αλατοπίπερο
Φετούλες λεμονιού για το γαρνίρισμα