Υλικά
Δυο απλά συστατικά και νερό της βρύσης εξασφαλίζουν τόσο ζουμερό και νόστιμο κοτόπουλο που δεν χρειάζεσαι σάλτσες και μαρινάτες.
Η άπαχη πρωτεΐνη του κοτόπουλου είναι μεν εξαιρετικά υγιεινή, η γεύση της ωστόσο μοιάζει άνοστη για κάποιους. Πόσο μάλλον που το ψήσιμο έχει την παραξενιά να το στεγνώνει, αφήνοντας όχι ένα ακριβώς εντυπωσιακό αποτέλεσμα για τον ουρανίσκο.
Κι εδώ το πραγματικό μυστικό για ζουμερό και γεμάτο γεύση κοτόπουλο είναι η άρμη. Η τεχνική του brining κερδίζει συνεχώς έδαφος, ειδικά όταν μιλάμε για ψητό κοτόπουλο. Ή γαλοπούλα.
Η άρμη αποτελείται εδώ από νερό, αλάτι και ζάχαρη. Το αλάτι απορροφά την υγρασία από το εσωτερικό του κοτόπουλου και μετά, μέσω της ώσμωσης, η χαμένη αυτή υγρασία αναπληρώνεται με το νερό που περιβάλλει το πουλερικό.
Το αλατισμένο νερό θα φτάσει παντού στο κρέας, την ίδια ώρα που η ζάχαρη θα μετριάσει την οξύτητα του αλατιού. Ακόμα και μυρωδικά μπορείς να ρίξεις στο διάλυμα, αυτό κάνει ωστόσο πιο περίπλοκα τα πράγματα, θέλοντας ζεστό πια νερό και περισσότερο χρόνο.