Υλικά
Ένα από αυτά τα τρικ που αλλάζουν ζωές μοιράζεται μαζί μας το αμερικανικό ινστιτούτο Good Housekeeping, ειδικά όταν έχεις να ετοιμάσεις πολλές πατάτες.
Γιατί σε όλους αρέσουν οι πατάτες, το καθάρισμα όμως σε κανέναν. Και οι μέρες που στεκόμασταν όρθιοι μπροστά στον νεροχύτη προσέχοντας μην κόψουμε τα χέρια μας έχουν μάλλον περάσει ανεπιστρεπτί, μόλις μάθουμε τουλάχιστον το κόλπο του ινστιτούτου.
Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα μαχαίρι και μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Κάνουμε μια ρηχή περιμετρική τομή με το μαχαίρι στο μέσο της πατάτας, όσο να περάσουμε τη φλούδα δηλαδή, όχι πολύ βαθιά.