Υλικά
Ένα από αυτά τα τρικ που αλλάζουν ζωές μοιράζεται μαζί μας το αμερικανικό ινστιτούτο Good Housekeeping, ειδικά όταν έχεις να ετοιμάσεις πολλές πατάτες. Γιατί σε όλους αρέσουν οι πατάτες, το καθάρισμα όμως σε κανέναν. Και οι μέρες που στεκόμασταν όρθιοι μπροστά στον νεροχύτη προσέχοντας μην κόψουμε τα χέρια μας έχουν μάλλον περάσει ανεπιστρεπτί, μόλις μάθουμε τουλάχιστον το κόλπο του ινστιτούτου. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα μαχαίρι και μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Κάνουμε μια ρηχή περιμετρική τομή με το μαχαίρι στο μέσο της πατάτας, όσο να περάσουμε τη φλούδα δηλαδή, όχι πολύ βαθιά. Αφού τις βράσουμε, αν πιάσουμε την πατάτα από τις δύο άκρες, η φλούδα τραβιέται απλά με τα δάχτυλά μας. «Απλά τραβήξτε τη έξω, αυτό ήταν», παρατηρεί το Good Housekeeping, που μας λέει πως το κάνει όλη την ώρα στο εργαστήριό του. Η μέθοδος δεν σώζει απλώς χρόνο, αλλά δίνει και περισσότερη γεύση στην πατάτα, τονίζει πάντα το Good Housekeeping…