Υλικά

Όπως μας έχουν πει όλοι οι φορείς υγείας, η υγιεινή διατροφή είναι ακόμα πιο επιβεβλημένη στις μέρες του κορονοϊού. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πρέπει να θυσιάσουμε τη γεύση, πρέπει απλώς να προσέξουμε λίγο περισσότερο. Και πολλοί σεφ και διατροφολόγοι έχουν μιλήσει αυτές τις μέρες για το πώς γίνονται πράξη όλα αυτά. Αυτές είναι οι πρακτικές και άμεσα εφαρμόσιμες συμβουλές τους. Με μέτρο το αλάτι. Σκεφτείτε όλα αυτά τα πράγματα που δεν χάνουν σε γεύση με λιγότερο αλάτι. Και κρατήστε το για εκείνες τις περιστάσεις που χωρίς αλάτι δεν γίνεται. Χρησιμοποιήστε ποιοτικές πρώτες ύλες και εποχιακά υλικά. Υγιεινή μαγειρική χωρίς καλές πρώτες ύλες δεν νοείται. Γι’ αυτό και χρειαζόμαστε συνήθως τόνους από αλάτι και βούτυρο, για να αντισταθμίσουμε όσα χάνουμε από τα ίδια τα υλικά που χρησιμοποιούμε. Ζυγίστε κρέατα, μακαρόνια και τυριά. Το μάτι δεν είναι ακριβές και καταλήγουμε πάντα να βάζουμε περισσότερο από όσο μας λέει η συνταγή. Κι έτσι αυξάνουμε εκθετικά τις θερμίδες. Περισσότερη χλωρίδα, λιγότερη πανίδα. Μια διατροφή περισσότερο προσανατολισμένη στα λαχανικά και τα φρούτα είναι αυτό που ψάχνουμε για τις μέρες του κορονοϊού. Ο μαγικός κανόνας; Το 50/25/25, 50% του πιάτου λαχανικά και από 25% σε πρωτεΐνη και άμυλο. Χρησιμοποιήστε λιπαρά εκεί που έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο: Κορεσμένα λιπαρά που γλιτώνεις από εδώ κι εκεί μπορείς να τα προσθέσεις στα πιάτα που έχουν τελικά σημασία στη γεύση… Ολική άλεση. Περισσότερες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά θέλουμε από τη διατροφή μας και αυτό μας το δίνουν τα προϊόντα ολικής άλεσης και τα φρέσκα προϊόντα εποχής…