Υλικά
Τώρα με τον κορονοϊό και έχουμε κλειστεί στο σπίτι και έχουμε περιορίσει το delivery.
Κι έτσι ο χρόνος που περνάμε πια στην κουζίνα έχει αυξηθεί δραστικά.
Έχουμε όμως τους επαγγελματίες να μας ανοίγουν τα μάτια για το πώς μπορούν να γίνουν όλα αυτά και πιο γρήγορα και πιο οικονομικά.
H σεφ Beth Bader και συγγραφέας του οδηγού «The Cleaner Plate Club» έχει 2 καλές ιδέες εδώ.
«Μαγείρεψε μία φορά, ετοίμασε περισσότερα»: Τα φαγητά που χρειάζονται πολύ χρόνο προετοιμασίας και μαγειρέματος, όπως τα ψητά κρέατα, αποδίδουν περισσεύματα που μπορούν να δημιουργήσουν νέα και πιο γρήγορα πιάτα.
Το ψητό κοτόπουλο που ετοίμασες για την Κυριακή, μας λέει, αν φτιάξεις μεγαλύτερη ποσότητα θα αφήσει περίσσευμα για κάτι γρήγορο τη Δευτέρα. «Ψήσε δύο κοτόπουλα μαζί», συμβουλεύει, σέρβιρε το ένα και κράτα το άλλο για κάτι εύκολο την επομένη. Και με τα κόκαλα θα φτιάξεις διπλάσια ποσότητα ζωμού κότας μαζί.