Υλικά
Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να ελέγξουμε αν ψήθηκε το κρέας χωρίς τη χρήση θερμομέτρου.
Συγκρίνοντας δηλαδή το κρέας με την αίσθηση που παίρνουμε αγγίζοντας το ίδιο σημείο του χεριού μας με διαφορετική διάταξη δαχτύλων κάθε φορά.
Οι έμπειροι ψήστες πιέζουν το κρέας πάνω στην ψησταριά και εφαρμόζουν τον «κανόνα των δαχτύλων», όπως τον λένε συχνά, μια μέθοδο ιδανική για μπάρμπεκιου και κόκκινα κρέατα.
Είναι εξαιρετικά απλός και γίνεται ολοένα και απλούστερος με τη χρήση. Ο κανόνας υποδεικνύει ότι πιέζουμε με το δάχτυλο το κρέας όσο ψήνεται και το συγκρίνουμε με την αίσθηση σε συγκεκριμένα σημεία της παλάμης μας.
Ανοίγουμε λοιπόν την παλάμη μας, την κρατάμε χαλαρή και με τον δείκτη του άλλου χεριού πιέζουμε τη σαρκώδη περιοχή της παλάμης που βρίσκεται ανάμεσα στο τέλος του αντίχειρα και τη βάση της παλάμης.