Υλικά
Όπως ξέρουμε, η κουζίνα έχει τα μεγάλα και μικρά μυστικά της, κόλπα που αλλάζουν κατά πολύ την όλη εμπειρία της μαγειρικής. Κι ένα τέτοιο μας δείχνει στο βίντεο του Saveur ο executive food editor, Todd Coleman, ένα από αυτά τα πράγματα που πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις. Πώς καθαρίζεις δηλαδή ένα ολόκληρο σκόρδο «σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα», όπως λέει χαρακτηριστικά, χωρίς μαχαίρι και χωρίς τη μυρωδιά του σκόρδου στα δάχτυλα φυσικά. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι δύο βαθιά μπολ ίδιου μεγέθους, καμωμένα από σκληρό υλικό, όπως μέταλλο. Κι ένα ξηρό σκόρδο, να μην είναι φρέσκο δηλαδή. Αφού σπάσουμε το σκόρδο με το χέρι μας, ρίχνουμε τις σκελίδες στο μπολ, βάζοντας το δεύτερο μπολ αντεστραμμένο πάνω του, σαν καπάκι. Και μετά ανακινούμε δυνατά για μερικά δευτερόλεπτα. Τι παίρνουμε; Τις σκελίδες ξεφλουδισμένες!