Υλικά

Είναι γεγονός πως στο ψητό κρέας όλοι έχουμε τα γούστα μας. Άλλοι θέλουν την μπριζόλα τους «κάρβουνο», ας πούμε, και άλλοι την προτιμούν βουτηγμένη στο αίμα. Δεν μοιραζόμαστε εξάλλου τον ίδιο ουρανίσκο και οι προτιμήσεις όλων είναι σεβαστές. Αρκεί να μη μιλάμε για μπιφτέκια! Όπως μας λέει ο μέγας αμερικανός γκουρού του μπάρμπεκιου Myron Mixon στο εμβληματικό βιβλίο του «Everyday Barbecue: At Home with America’s Favorite Pitmaster», ο μοσχαρίσιος κιμάς έχει περισσότερα βακτήρια από το κρέας. Κι έτσι όταν ψήνουμε μπιφτέκια είναι υποχρεωτικό να βγαίνουν από τη σχάρα καλοψημένα. «Χωρίς ροζ κομμάτια στο κέντρο», τονίζει χαρακτηριστικά. Αν έχουμε μάλιστα αμφιβολία για το πόσο καλά ψημένο είναι, προτείνει να ζητήσουμε τη βοήθεια ενός θερμομέτρου κρέατος ώστε να σιγουρευτούμε πως η θερμοκρασία του στο κέντρο δεν είναι κάτω από τους 70 βαθμούς Κελσίου.