Υλικά

Τσικνοπέμπτη είναι σήμερα και πολλοί θα θελήσουν να βγουν έξω για φαγητό, ενώ άλλοι θα προτιμήσουν να μείνουν σπίτι και να ψήσουν τα κρεατικά. Όλοι αναζητούν μυστικά για τέλειο καλοψημένο κρέας και ο Anthony Bourdain έχει κάποιες καλές συμβουλές να δώσει. Τα μυστικά για το ψήσιμο στο κρέας είναι τα εξής: Σύμφωνα με τον γνωστό σεφ για ένα άψογο barbeque απαιτείται μέτρια φωτιά.  Αφήστε τα ξύλα να καούν και μόλις κατεβάσουν κάρβουνα απομακρύνετε τα ξύλα για να βάλετε το κρέας. Πριν βάλετε το κρέας στη σχάρα βγάλτε το από το ψυγείο και αφήστε το τουλάχιστον για μισή ώρα έξω Μην αλατίζετε το κρέας εκ των προτέρων γιατί θα χάσει πολλά από τα υγρά του. Σημαντικό μυστικό, περάστε με αρκετό λάδι τη σχάρα, για να μην σας κολλήσει το κρέας. Η σχάρα θα πρέπει να είναι καυτή όταν θα πέσει το κρέας πάνω Αν θέλετε ένα ζουμερό κομμάτι μην τρυπάτε το κρέας. Αν θέλετε να του αλλάξετε πλευρά πιάστε το με μια λαβίδα. Μην πιέζετε με τη σπάτουλα το κρέας προς τα κάτω, για να επιταχύνετε το ψήσιμο. Μην κόβετε το κρέας ενώ ακόμη ψήνεται. Δεν πρέπει να κόψετε την μπριζόλα στα πρώτα λεπτά που θα την κατεβάσετε από τη φωτιά. Περιμένετε λίγο παραπάνω και θα δείτε πόσο πιο ζουμερό και νόστιμο θα είναι το κρέας. Ο ιδανικός χρόνος αναμονής είναι τα 7 λεπτά.