Υλικά

  • 1/2 κιλό αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 1 πατάτα κομμένη σε κύβους
  • 2 μέτριες τριμμένες ντομάτες ή κονσέρβα με ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2-3 κ. σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους.
  2. Σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα καρότα και τις πατάτες και σοτάρετε άλλα 3- 4 λεπτά.
  3. Προσθέστε τον αρακά και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί όλος ο αρακάς από το ελαιόλαδο.
  4. Προσθέστε την ντομάτα, τον άνηθο, το πιπέρι και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέστε αρκετό ζεστό νερό ώστε ο αρακάς να καλυφθεί λίγο.
  5. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 30 λεπτά, μέχρι ο αρακάς να μαλακώσει και να φύγει το νερό -θα πρέπει να μείνει μόνο το ελαιόλαδο.
  6. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου με φέτα και ψωμί. Προσθέστε αλάτι ανάλογα με τις ανάγκες.