Υλικά
- 1/2 κιλό αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 2 καρότα κομμένα σε φέτες
- 1 πατάτα κομμένη σε κύβους
- 2 μέτριες τριμμένες ντομάτες ή κονσέρβα με ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2-3 κ. σ. ψιλοκομμένο άνηθο
- Αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους.
- Σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα καρότα και τις πατάτες και σοτάρετε άλλα 3- 4 λεπτά.
- Προσθέστε τον αρακά και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί όλος ο αρακάς από το ελαιόλαδο.
- Προσθέστε την ντομάτα, τον άνηθο, το πιπέρι και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέστε αρκετό ζεστό νερό ώστε ο αρακάς να καλυφθεί λίγο.
- Ανακατέψτε καλά και αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 30 λεπτά, μέχρι ο αρακάς να μαλακώσει και να φύγει το νερό -θα πρέπει να μείνει μόνο το ελαιόλαδο.
- Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου με φέτα και ψωμί. Προσθέστε αλάτι ανάλογα με τις ανάγκες.