Υλικά

  • 450 γρ. σπαγγέτι
  • 2/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • 2 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
  •  1/4 φλ. τσαγιού πεκορίνο τριμμένο
  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  1. Φέρτε σε βρασμό μια μεγάλη κατσαρόλα με 6 φλιτζάνια νερό. Όταν πάρει βράση, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι. Βυθίστε τα σπαγγέτι και μαγειρέψτε για 9 λεπτά.
  2. Ενώ τα σπαγγέτι βράζουν, προσθέστε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε πολύ χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια σβήστε τη φωτιά. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το πιπέρι, την παρμεζάνα και το πεκορίνο και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί μια σάλτσα.
  3. Όταν τα σπαγγέτι είναι έτοιμα, χρησιμοποιήστε μια λαβίδα για να τα βγάλετε από το νερό και να τα βάλετε στο μπολ με τη σάλτσα. Προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών αν θέλετε να κάνετε τη σάλτσα πιο ζουμερή.
  4. Ανακατέψτε τα σπαγγέτι μέχρι να καλυφθούν όλα με τη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως γαρνιρισμένα με μαϊντανό.