Υλικά
- 1 κιλό καρέ αρνιού
- 5 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
- 8 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και λιωμένες
- 3/4 φλ. τσαγιού ψίχα ψωμιού
- 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό
- 1 1/2 κ. σ. φρέσκο δεντρολίβανο
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 1 1/2 κ. σ. μουστάρδα
- Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
- Πιπέρι, για γεύση
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα το αρνί.
- Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το αρνί. Σοτάρετε όλες τις πλευρές του αρνιού μέχρι να ροδίσει, περίπου 3- 4 λεπτά. Αφαιρέστε το καβουρδισμένο αρνί και τοποθετήστε το σε ένα ταψί.
- Καθαρίστε το σκόρδο και προσθέστε το στον επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τη φρυγανιά, τον μαϊντανό, την παρμεζάνα, το δεντρολίβανο και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
- Χτυπήστε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και αδειάστε το μείγμα σε ένα μεγάλο πιάτο.
- Αλείψτε την κορυφή και τις πλευρές του αρνιού με μουστάρδα και επικαλύψτε την κορυφή και τις πλευρές του αρνιού με το μείγμα της φρυγανιάς.
- Ψήστε στο φούρνο για 20- 25 λεπτά.
- Αφήστε το να ξεκουραστεί πριν το κόψετε σε φέτες.