Υλικά
- 1/2 κιλό μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 μεσαίο λάχανο, σε λεπτές φέτες
- 1 μεγάλο ή 2 μικρά ώριμα μάνγκο, ψιλοκομμένα
- 2 μικρά αγγούρια, ψιλοκομμένα
- 1 ώριμο αβοκάντο, σε κύβους
- Χοντροκομμένα φρυγανισμένα αλατισμένα φιστίκια, για γαρνιτούρα
- Φρέσκα φύλλα βασιλικού ή κόλιανδρου, για γαρνιτούρα
- Για το ντρέσινγκ
- 2 κ. σ. λευκό ή κίτρινο μίσο
- 1 κ. σ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
- 2 κ. σ. μέλι
- 2 κ. σ. χυμό λάιμ
- 1 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ. γλ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε με σύρμα όλα τα συστατικά του ντρέσινγκ σε ένα μεσαίο μπολ.
- Αλατοπιπερώστε τις γαρίδες και σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν ροζ, περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε τις γαρίδες σε ένα πιάτο για να κρυώσουν.
- Συνδυάστε το λάχανο, το μάνγκο, τα αγγούρια και το αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το ντρέσινγκ και ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν και να αναμειχθούν τα υλικά.
- Σερβίρετε τη σαλάτα με γαρίδες, ψιλοκομμένα φιστίκια και μυρωδικά.