Υλικά

  • 1/2 κιλό μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 μεσαίο λάχανο, σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλο ή 2 μικρά ώριμα μάνγκο, ψιλοκομμένα
  • 2 μικρά αγγούρια, ψιλοκομμένα
  • 1 ώριμο αβοκάντο, σε κύβους
  • Χοντροκομμένα φρυγανισμένα αλατισμένα φιστίκια, για γαρνιτούρα
  • Φρέσκα φύλλα βασιλικού ή κόλιανδρου, για γαρνιτούρα
  • Για το ντρέσινγκ
  • 2 κ. σ. λευκό ή κίτρινο μίσο
  • 1 κ. σ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
  • 2 κ. σ. μέλι
  • 2 κ. σ. χυμό λάιμ
  • 1 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε με σύρμα όλα τα συστατικά του ντρέσινγκ σε ένα μεσαίο μπολ.
  2. Αλατοπιπερώστε τις γαρίδες και σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν ροζ, περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε τις γαρίδες σε ένα πιάτο για να κρυώσουν.
  3. Συνδυάστε το λάχανο, το μάνγκο, τα αγγούρια και το αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το ντρέσινγκ και ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν και να αναμειχθούν τα υλικά.
  4. Σερβίρετε τη σαλάτα με γαρίδες, ψιλοκομμένα φιστίκια και μυρωδικά.