Υλικά
- 360 γρ. ζυμαρικά
- 300 γρ. αρακά (κατεψυγμένο)
- 2 στελέχη σέλινου, ψιλοκομμένα
- 150 γρ. τόνο σε κονσέρβα, στραγγισμένο
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο γλυκό κρεμμύδι
- 1 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
- 2 κ. σ. γλυκό τουρσί
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- 3 μεγάλα σφιχτά αυγά, κομμένα στα τέσσερα
- 1 πρέζα πάπρικα, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό σε βρασμό. Μαγειρέψτε τα μακαρόνια, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να είναι σφιχτά στο δάγκωμα, περίπου 8 λεπτά. Σουρώστε και ξεπλύνετε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.
- Ανακατέψτε τα μακαρόνια με τον αρακά, το σέλινο, τον τόνο και το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τη μαγιονέζα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Γαρνίρετε με φέτες αυγού και πασπαλίστε με πάπρικα.
- Καλύψτε και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.