Υλικά
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/2 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 φλ. τσαγιού φρέσκα ή κατεψυγμένα φύλλα σπανακιού
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ. σ. σκόνη κάρυ
- 1 1/2 κ. γλ. χοντρό αλάτι
- 1/2 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- 2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο αρακά
- 4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
- 450 γρ. σάλτσα ντομάτας σε κύβους
- 260 γρ. γάλα εβαπορέ
- 420 γρ. ζυμαρικά
- Ξύσμα και χυμό από 1/2 μέτριο λεμόνι
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σπανάκι και σοτάρετε 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Ανακατέψτε το σκόρδο, τη σκόνη κάρυ, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και σοτάρετε 30-60 δευτερόλεπτα ή μέχρι να αρωματιστεί.
- Ανακατέψτε τον αρακά και σοτάρετε 60-90 δευτερόλεπτα.
- Προσθέστε το ζωμό, τους κύβους ντομάτας και το γάλα εβαπορέ και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Ανακατέψτε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε 8-10 λεπτά ή μέχρι τα ζυμαρικά να γίνουν al dente και η σάλτσα να πήξει, ανακατεύοντας συχνά. Μειώστε τη φωτιά, αν χρειάζεται, για να διατηρήσετε τη σάλτσα σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Ανακατέψτε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τα καρυκεύματα, αν χρειάζεται.