Υλικά

  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 φλ. τσαγιού φρέσκα ή κατεψυγμένα φύλλα σπανακιού
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. σ. σκόνη κάρυ
  • 1 1/2 κ. γλ. χοντρό αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο αρακά
  • 4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 450 γρ. σάλτσα ντομάτας σε κύβους
  • 260 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 420 γρ. ζυμαρικά
  • Ξύσμα και χυμό από 1/2 μέτριο λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σπανάκι και σοτάρετε 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  2. Ανακατέψτε το σκόρδο, τη σκόνη κάρυ, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και σοτάρετε 30-60 δευτερόλεπτα ή μέχρι να αρωματιστεί.
  3. Ανακατέψτε τον αρακά και σοτάρετε 60-90 δευτερόλεπτα.
  4. Προσθέστε το ζωμό, τους κύβους ντομάτας και το γάλα εβαπορέ και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Ανακατέψτε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε 8-10 λεπτά ή μέχρι τα ζυμαρικά να γίνουν al dente και η σάλτσα να πήξει, ανακατεύοντας συχνά. Μειώστε τη φωτιά, αν χρειάζεται, για να διατηρήσετε τη σάλτσα σε χαμηλή θερμοκρασία.
  5. Ανακατέψτε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τα καρυκεύματα, αν χρειάζεται.