Υλικά
- 3 κεφάλια μπρόκολο
- 2 κ. σ. λάδι
- 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- 2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ξεχωρίστε τα μπουκετάκια και κόψτε τυχόν φύλλα από το μπρόκολο.
- Σε ένα προετοιμασμένο ταψί με λαδόκολλα, συνδυάστε το μπρόκολο και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε ομοιόμορφα.
- Ψήστε για 35- 40 λεπτά.
- Αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά.