Υλικά

  • 4 μισά στήθη κοτόπουλου
  • 2 κ. γλ. κορν φλάουρ
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα χωρίς λιπαρά
  • 1 κ. σ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
  • 1/2 μέτριο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 1/4 φλ. τσαγιού τσέρι ή ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/8 κ. γλ. πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε το κορν φλάουρ και το γάλα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε το κοτόπουλο μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, 5- 6 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε από το τηγάνι.
  3. Στο ίδιο τηγάνι, ζεστάνετε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρετε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε το σέρι, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε το να πάρει μια βράση. Προσθέστε το μείγμα με το κορν φλάουρ και προσθέστε το στο τηγάνι.
  4. Επαναφέρετε σε βρασμό, μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να πήξει, 1- 2 λεπτά. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι με τη σάλτσα και αφήστε για λίγα λεπτά να μαγειρευτούν όλα μαζί.