Υλικά
- 1 κιλό μύδια, καθαρισμένα
- 1 κ. σ. βούτυρο
- 2 μικρά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 2 κ. σ. κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
- 1 μπαγκέτα, ζεσταμένη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι σε μέτρια φωτιά. Όταν το βούτυρο αρχίσει να κοχλάζει, ανακατέψτε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, το λευκό κρασί και τα μύδια και ανακατέψτε καλά. Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρέψτε μέχρι να ανοίξουν όλα τα μύδια, 6 έως 10 λεπτά. Αν κάποιο μύδι δεν ανοίξει, πετάξτε το.
- Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και τον μαϊντανό. Δοκιμάστε το ζωμό και, στη συνέχεια, προσαρμόστε τον ανάλογα με τη γεύση με αλάτι, πιπέρι ή περισσότερη κρέμα γάλακτος.
- Σερβίρετε σε μεγάλα μπολ με φέτες λεμονιού και άφθονο ζεστό ψωμί.