Υλικά

  • 1 κιλό μύδια, καθαρισμένα
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 2 μικρά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ. σ. κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
  • 1 μπαγκέτα, ζεσταμένη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι σε μέτρια φωτιά. Όταν το βούτυρο αρχίσει να κοχλάζει, ανακατέψτε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
  2. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, το λευκό κρασί και τα μύδια και ανακατέψτε καλά. Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρέψτε μέχρι να ανοίξουν όλα τα μύδια, 6 έως 10 λεπτά. Αν κάποιο μύδι δεν ανοίξει, πετάξτε το.
  3. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και τον μαϊντανό. Δοκιμάστε το ζωμό και, στη συνέχεια, προσαρμόστε τον ανάλογα με τη γεύση με αλάτι, πιπέρι ή περισσότερη κρέμα γάλακτος.
  4. Σερβίρετε σε μεγάλα μπολ με φέτες λεμονιού και άφθονο ζεστό ψωμί.