Υλικά

  • 3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαρούλι Romaine ή iceberg
  • 2 φλ. τσαγιού κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. τσαγιού κομματάκια κοτόπουλο
  • 1/2 φλ. τσαγιού μανταρίνια
  • 1 πακέτο στιγμιαίο ράμεν, θρυμματισμένο
  • 1/2 κ. γλ. καρότο ψιλοκομμένο
  • 1/3 κ. γλ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1/4 κ. γλ. αμύγδαλα σε φέτες
  • Για το ντρέσινγκ: 3 κ. σ. ξύδι από κρασί ρυζιού, 2 κ. σ. μέλι, 1 κ. σ. σησαμέλαιο, 1 κ. σ. σάλτσα hoisin, 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας, 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο τζίντζερ, 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη, 1/4 κ. γλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το μαρούλι, το κόκκινο λάχανο, το κοτόπουλο, τα μανταρίνια, τα θρυμματισμένα ζυμαρικά ράμεν, τα καρότα, τα πράσινα κρεμμυδάκια και τα αμύγδαλα σε φέτες.
  2. Φτιάξτε το ντρέσινγκ: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ξύδι, το μέλι, το σησαμέλαιο, τη σάλτσα hoisin, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ και το σκόρδο.
  3. Ρίξτε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να γαλακτωματοποιηθεί.
  4. Πριν σερβίρετε, περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά.