Υλικά
- 3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαρούλι Romaine ή iceberg
- 2 φλ. τσαγιού κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
- 2 φλ. τσαγιού κομματάκια κοτόπουλο
- 1/2 φλ. τσαγιού μανταρίνια
- 1 πακέτο στιγμιαίο ράμεν, θρυμματισμένο
- 1/2 κ. γλ. καρότο ψιλοκομμένο
- 1/3 κ. γλ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1/4 κ. γλ. αμύγδαλα σε φέτες
- Για το ντρέσινγκ: 3 κ. σ. ξύδι από κρασί ρυζιού, 2 κ. σ. μέλι, 1 κ. σ. σησαμέλαιο, 1 κ. σ. σάλτσα hoisin, 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας, 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο τζίντζερ, 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη, 1/4 κ. γλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το μαρούλι, το κόκκινο λάχανο, το κοτόπουλο, τα μανταρίνια, τα θρυμματισμένα ζυμαρικά ράμεν, τα καρότα, τα πράσινα κρεμμυδάκια και τα αμύγδαλα σε φέτες.
- Φτιάξτε το ντρέσινγκ: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ξύδι, το μέλι, το σησαμέλαιο, τη σάλτσα hoisin, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ και το σκόρδο.
- Ρίξτε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να γαλακτωματοποιηθεί.
- Πριν σερβίρετε, περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά.