Υλικά
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. τσαγιού ντοματίνια
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κλωνάρια θυμάρι
- 2 κ. σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και σκουπίστε τα φιλέτα μπακαλιάρου με χαρτί κουζίνας μέχρι να στεγνώσουν. Αλατοπιπερώστε καλά.
- Τοποθετήστε το ελαιόλαδο, τα ντοματίνια, τις φέτες λεμονιού, το σκόρδο και το θυμάρι σε ένα ταψί. Ανακατέψτε και απλώστε σε μια ομοιόμορφη στρώση. Τοποθετήστε τα κομμάτια μπακαλιάρου στο ταψί.
- Ψήστε μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι, 15 έως 20 λεπτά, ανάλογα με το πάχος των φιλέτων.
- Σερβίρετε γαρνιρισμένο με μαϊντανό, περισσότερο χυμό λεμονιού και τη σάλτσα από το ταψί.