Υλικά

  • 3 αβοκάντο, κομμένα στη μέση και χωρίς το κουκούτσι
  • 6 μεγάλα αβγά
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, βγάλτε περίπου δύο κουταλιές της σούπας από τη σάρκα του αβοκάντο, ή περισσότερες, ανάλογα με τις ανάγκες, δημιουργώντας μια μικρή κοιλότητα στο κέντρο κάθε αβοκάντο.
  3. Σπάστε απαλά 1 αυγό και βάλτε το μέσα στην κοιλότητα, κρατώντας τον κρόκο άθικτο. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα αυγά, προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση.
  4. Τοποθετήστε τα στον φούρνο και ψήστε τα μέχρι να σταθεροποιηθούν τα ασπράδια αλλά να είναι ακόμα ρευστοί οι κρόκοι, περίπου 15- 18 λεπτά.
  5. Γαρνίρετε με σχοινόπρασο και σερβίρετε.