Υλικά
- 3 αβοκάντο, κομμένα στη μέση και χωρίς το κουκούτσι
- 6 μεγάλα αβγά
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, βγάλτε περίπου δύο κουταλιές της σούπας από τη σάρκα του αβοκάντο, ή περισσότερες, ανάλογα με τις ανάγκες, δημιουργώντας μια μικρή κοιλότητα στο κέντρο κάθε αβοκάντο.
- Σπάστε απαλά 1 αυγό και βάλτε το μέσα στην κοιλότητα, κρατώντας τον κρόκο άθικτο. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα αυγά, προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση.
- Τοποθετήστε τα στον φούρνο και ψήστε τα μέχρι να σταθεροποιηθούν τα ασπράδια αλλά να είναι ακόμα ρευστοί οι κρόκοι, περίπου 15- 18 λεπτά.
- Γαρνίρετε με σχοινόπρασο και σερβίρετε.