Υλικά

  • 2 1/2 φλ. τσαγιού ημίγλυκα κομμάτια σοκολάτας
  • 1/4 κ. γλ. κακάο σε σκόνη
  • 1/2 κ. γλ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 6 φλ. τσαγιού πλήρες γάλα
  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • Τριμμένη σοκολάτα, για το σερβίρισμα
  • Καβουρδισμένα ζαχαρωτά, προαιρετικά για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τα κομματάκια σοκολάτας, το κακάο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το γάλα και το κρασί σε μία κατσαρόλα.
  2. Μαγειρέψτε για μία ώρα, ανακατεύοντας κάθε 20 λεπτά.
  3. Σερβίρετε το κακάο σε κούπες και προσθέστε καβουρδισμένα ζαχαρωτά και τριμμένη σοκολάτα.
  4. Απολαύστε!