Υλικά
- 2 1/2 φλ. τσαγιού ημίγλυκα κομμάτια σοκολάτας
- 1/4 κ. γλ. κακάο σε σκόνη
- 1/2 κ. γλ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 6 φλ. τσαγιού πλήρες γάλα
- 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
- Τριμμένη σοκολάτα, για το σερβίρισμα
- Καβουρδισμένα ζαχαρωτά, προαιρετικά για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τα κομματάκια σοκολάτας, το κακάο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το γάλα και το κρασί σε μία κατσαρόλα.
- Μαγειρέψτε για μία ώρα, ανακατεύοντας κάθε 20 λεπτά.
- Σερβίρετε το κακάο σε κούπες και προσθέστε καβουρδισμένα ζαχαρωτά και τριμμένη σοκολάτα.
- Απολαύστε!