Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Το χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το βούτυρο, 2 φλιτζάνια αλεύρι και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη. Απλώστε το μείγμα με μία σπάτουλα στον πάτο μιας αλάδωτης φόρμας. Ψήστε για 15 έως 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο ή μέχρι να σταθεροποιηθεί και να πάρει χρώμα.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί τα υπόλοιπα 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη και 1/4 φλιτζανιού αλεύρι. Προσθέστε τα αυγά και το χυμό λεμονιού, ανακατέψτε και περιχύστε πάνω από την ψημένη κρούστα.
  4. Ψήστε για άλλα 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο. Οι μπάρες θα σφίξουν καθώς θα κρυώνουν. Αφού κρυώσουν κόψτε σε ομοιόμορφα τετράγωνα.