Υλικά
- 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα καρύδας
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
- 2 αβοκάντο καθαρισμένα
- 3/4 κ. γλ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Χτυπήστε το γάλα, την κρέμα καρύδας, τη ζάχαρη, τα αβοκάντο και το χυμό λεμονιού στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσουν λεία υφή.
- Αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ, σκεπάστε και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 90 λεπτά. Αφαιρέστε από την κατάψυξη και ανακατέψτε το μείγμα, σπάζοντας τυχόν παγωμένα κομμάτια. Επιστρέψτε το παγωτό στην κατάψυξη και συνεχίστε την ψύξη του.
- Ελέγξτε το ξανά μετά από 45 λεπτά. Αφαιρέστε από την κατάψυξη και ανακατέψτε το μείγμα χρησιμοποιώντας ένα γερό σύρμα για να το χτυπήσετε λίγο καθώς αρχίζει να παγώνει. Βεβαιωθείτε ότι ξύνετε εντελώς τις άκρες κάθε φορά. Επιστρέψτε στην κατάψυξη όσο το δυνατόν γρηγορότερα αφού χτυπήσετε το μείγμα με το σύρμα.
- Συνεχίστε να καταψύχετε το μείγμα, ελέγχοντας το ξανά μετά από 30 λεπτά. Αφαιρέστε από την κατάψυξη και ανακατέψτε ξανά με σύρμα και τοποθετήστε και πάλι στην κατάψυξη. Μετά από μερικές ώρες, θα πρέπει να πήξει και να αποκτήσει μια απαλή υφή.
- Αφήστε το παγωτό να μαλακώσει στο ψυγείο για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.