Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού βαλσάμικο ξύδι
  • 12 φέτες από γαλλική μπαγκέτα
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φράουλες, κομμένες σε κύβους
  • 2 κ. γλ. φρέσκα φύλλα θυμαριού, συν περισσότερα για το σερβίρισμα
  • 1 φλ. τσαγιού κατσικίσιο τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.
  2. Τοποθετήστε τις φέτες ψωμιού σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και περιχύστε με ελαιόλαδο.
  3. Συνδυάστε τις φράουλες και το θυμάρι σε ένα μικρό μπολ και αφήστε τα στην άκρη.
  4. Ψήστε το ψωμί στο προθερμασμένο γκριλ μέχρι να ροδίσει, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά.
  5. Απλώστε το κατσικίσιο τυρί στο ψημένο ψωμί.
  6. Προσθέστε μαύρο πιπέρι, αλάτι και το βαλσάμικο ξύδι στο μείγμα με τις φράουλες και ανακατέψτε.
  7. Με ένα κουτάλι τοποθετήστε τις φράουλες πάνω από το κατσικίσιο τυρί και γαρνίρετε με επιπλέον θυμάρι.