Υλικά

  • 600 γρ. χοιρινά λουκάνικα
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2- 3 κ. σ. ήπιο ή μέτριο κάρι σε σκόνη, ανάλογα με τη γεύση
  • 400 γρ. γάλα καρύδας  
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 500 γρ. μέτριες πατάτες, κομμένες στα τέσσερα
  • Ρύζι, μαγειρεμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βγάλτε το κρέας από τα σχηματισμένα λουκάνικα και πλάστε σε κεφτέδες.
  2. Ζεστάνετε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις μπάλες λουκάνικου και τηγανίστε για 4- 5 λεπτά, γυρίζοντας τακτικά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν κατά τόπους.
  3. Ρίξτε τα κρεμμύδια και το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
  4. Ανακατέψτε τη σκόνη κάρυ και μαγειρέψτε για περίπου ένα λεπτό πριν προσθέσετε το γάλα καρύδας, τις ντομάτες και τις πατάτες.
  5. Αφήστε να σιγοβράσουν ελαφρά, σκεπάστε χαλαρά με καπάκι και μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρώς και τα μπαχαρικά να μαλακώσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
  6. Ενώ το κάρι σιγοβράζει, μαγειρέψτε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σερβίρετε μαζί.