Υλικά
- 500 γρ. νιόκι
- 120 γρ. λουκάνικο, κομμένο σε κύβους
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 κόκκινες, πορτοκαλί ή κίτρινες πιπεριές, κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή ψιλοκομμένες
- 400 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 2 κ. σ. ντοματοπολτό
- 2 κ. σ. ζάχαρη
- 100 γρ. σπανάκι
- 125 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάλτε το λουκάνικο, το κρεμμύδι και το λάδι σε ένα μεγάλο, πυρίμαχο τηγάνι σε χαμηλή- μέτρια φωτιά και σοτάρετε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι το λουκάνικο να αρχίσει να γίνεται τραγανό και τα κρεμμύδια να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τις πιπεριές και σοτάρετε για 5 λεπτά για να μαλακώσουν και στη συνέχεια ανακατέψτε το σκόρδο και σοτάρετε για περίπου 1 λεπτό.
- Ρίξτε στο τηγάνι τις ντομάτες, τον πολτό ντομάτας και τη ζάχαρη και αφήστε να σιγοβράσει. Προσθέστε τα νιόκι και σιγοβράστε για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα νιόκι να μαλακώσουν και η σάλτσα να πήξει.
- Προθερμάνετε τη φούρνο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
- Ανακατέψτε το σπανάκι στο τηγάνι με τα νιόκι και αλατοπιπερώστε. Σκορπίστε τη μοτσαρέλα από πάνω και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το τυρί να πάρει χρώμα.