Υλικά

  • 500 γρ. νιόκι
  • 120 γρ. λουκάνικο, κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κόκκινες, πορτοκαλί ή κίτρινες πιπεριές, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σ. ντοματοπολτό
  • 2 κ. σ. ζάχαρη
  • 100 γρ. σπανάκι
  • 125 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάλτε το λουκάνικο, το κρεμμύδι και το λάδι σε ένα μεγάλο, πυρίμαχο τηγάνι σε χαμηλή- μέτρια φωτιά και σοτάρετε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι το λουκάνικο να αρχίσει να γίνεται τραγανό και τα κρεμμύδια να μαλακώσουν.
  2. Προσθέστε τις πιπεριές και σοτάρετε για 5 λεπτά για να μαλακώσουν και στη συνέχεια ανακατέψτε το σκόρδο και σοτάρετε για περίπου 1 λεπτό.
  3. Ρίξτε στο τηγάνι τις ντομάτες, τον πολτό ντομάτας και τη ζάχαρη και αφήστε να σιγοβράσει. Προσθέστε τα νιόκι και σιγοβράστε για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα νιόκι να μαλακώσουν και η σάλτσα να πήξει.
  4. Προθερμάνετε τη φούρνο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
  5. Ανακατέψτε το σπανάκι στο τηγάνι με τα νιόκι και αλατοπιπερώστε. Σκορπίστε τη μοτσαρέλα από πάνω και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το τυρί να πάρει χρώμα.