Υλικά
- 750 γρ. ανάμεικτα μούρα όπως φράουλες, σμέουρα, βατόμουρα ή μύρτιλλα
- 100 ml νερό
- 400 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Πλύνετε και αφαιρέστε τυχόν κοτσάνια από τα φρούτα. Τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα με νερό και αφήστε να πάρουν μια βράση.
- Αφήστε τα να σιγοβράσουν για 10- 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Προσθέστε τη ζάχαρη, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί και βράστε για άλλα 15- 20 λεπτά.
- Μεταφέρετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς και αφήστε να κρυώσει.
- Μόλις κρυώσει η μαρμελάδα, σκεπάστε και τοποθετήστε στο ψυγείο, όπου θα πήξει και θα αποκτήσει υφή μαρμελάδας. Διατηρήστε στο ψυγείο για 2 μήνες.