Υλικά
- 1 γαλλική μπαγκέτα
- 3/4 φλ. τσαγιού σάλτσα για πίτσα
- 200 γρ. μοτσαρέλα
- 2 ντομάτες
- 2 κ. σ. χοντροκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Κόψτε σε λεπτές φέτες τις 2 ντομάτες και τη γαλλική μπαγκέτα στη μέση και το κάθε μισό κατά μήκος, ώστε να αποκτήσετε τέσσερα κομμάτια.
- Τοποθετήστε το ψωμί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώστε 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα πίτσας ομοιόμορφα σε κάθε κομμάτι ψωμιού. Πασπαλίστε ομοιόμορφα με την τριμμένη μοτσαρέλα και, στη συνέχεια, τοποθετήστε τις φέτες ντομάτας από πάνω.
- Ψήστε τις πίτσες στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και οι άκρες του ψωμιού να πάρουν χρώμα, για 12 έως 14 λεπτά.
- Γαρνίρετε με τα φύλλα φρέσκου βασιλικού και απολαύστε αμέσως.