Υλικά

  • 1 γαλλική μπαγκέτα
  • 3/4 φλ. τσαγιού σάλτσα για πίτσα
  • 200 γρ. μοτσαρέλα
  • 2 ντομάτες
  • 2 κ. σ. χοντροκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Κόψτε σε λεπτές φέτες τις 2 ντομάτες και τη γαλλική μπαγκέτα στη μέση και το κάθε μισό κατά μήκος, ώστε να αποκτήσετε τέσσερα κομμάτια.
  3. Τοποθετήστε το ψωμί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώστε 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα πίτσας ομοιόμορφα σε κάθε κομμάτι ψωμιού. Πασπαλίστε ομοιόμορφα με την τριμμένη μοτσαρέλα και, στη συνέχεια, τοποθετήστε τις φέτες ντομάτας από πάνω.
  4. Ψήστε τις πίτσες στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και οι άκρες του ψωμιού να πάρουν χρώμα, για 12 έως 14 λεπτά.
  5. Γαρνίρετε με τα φύλλα φρέσκου βασιλικού και απολαύστε αμέσως.